top of page

Svøping under nyfødtfotografering

Ved et par anledninger har jeg fått spørsmål om hvorfor alle babyene mine ligger pakket inn i "sjal". Ved et par andre anledninger har jeg faktisk fått negative bemerkelser på det. Dette er dog sjeldent, og ikke noe jeg nødvendigvis plages med. Men under youtube videoer av svøpte babyer, har jeg også sett mye negative kommentarer av mennesker som ikke helt forstår hva dette går ut på.


Nyfødtfotograf i bergen
Svøp under nyfødtfoto

Jeg tviler på at disse tankene er utbredt og mange blant mine kunder, eller andre beskuere av arbeidet mitt. Men likevel en sak som jeg tenkte jeg kunne skrive om, og gjerne forklare i et lite blogginnlegg.


Svøping av babyer opp til 4-5mnd er en eldgammel tradisjon, faktisk helt tilbake til Jesu-tid. Det roer ned babyen, gir den mer stabil hjerterytmne, og den sover også lenger.

Se for deg å ha ligget i deilig, trygt og trangt i et varmt vannbad hele ditt liv. Da er det klart at babyer finner trøst i å ligge tett og varmt.


Min jobb handler blant annet om å ha babyen sovende så lenge som mulig under en nyfødtfotografering. Dette er fordi det ofte er vanskelig å "posere" en nyfødt i de søte krøllete stillingene om de er våken og urolig. I noen tilfeller er selvfølgelig babyen rolig selv som den er våken, og da får vi nydelige nyfødtbilder. Men da er dette ofte fordi de er svøpt og ikke kan veive rundt med armer og ben.


Derfor starter jeg alltid med svøp under en fotografering. Da blir babyen rolig i omgivelsene den nå er i, før jeg drister meg utpå ved å ta av svøpet og ta bilder uten. Det varierer ofte hvor mange bilder jeg får av babyen uten svøp. Noen babyer er nærmest umulig å få bilder av uten svøp, da blir gjerne hele fotograferingen gjort under det "kontrollerte" forholdene svøping gir. Mens noen babyer sover seg gjennom alt.

nyfødtfotograf bergen
Svøp under nyfødtfoto

Nyfødtfotografer har utviklet veldig mange måter å svøpe en baby på en estetisk pen måte, ment for bildene sine. Det er veldig viktig at fotografen er trent i å svøpe babyen på en trygg og god måte. Svøpingen vi gjør i studio er ikke skadelig for babyen, men skal kun utføres i det korte tidsrommet fotograferingen pågår. Denne typen svøp er ikke sammenlignbart med den typen man gjerne gjør hjemme i egen stue. Der er det kun én klassisk måte som er trygg, spesielt om babyen skal sove slik i en lengre periode.


Det er delte meninger om svøping kan gi negative konsekvenser for lungerespirasjon og utvikling av hoftene (på lang sikt), men er svøpet tatt på riktig, så skal det i all hovedsak være en positiv ting. Spesielt for babyer med diverse problemer, som kolikk, eller som for eksempel er født med rusabstinenser.


Generelt er alle babyer veldig glad i å bli pakket inn, spesielt de første ukene av livet. Søt er de også, der de ligger som en liten potet. Alt i alt, svøp er helt normal praksis og spesielt for oss nyfødtfotografer.


Om du ønsker å ta i bruk svøp på babyen din hjemme, så anbefaler jeg å lese om utføring av dette her:

https://www.kk.no/mamma/hvordan-svope-babyen-riktig/72984953


nyfødtfotograf bergen
Svøp under nyfødtfoto

コメント


Siste innlegg
Arkiv
Følg meg
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
bottom of page