top of page
malintennebekk_6.jpg
nyfødtfoto av fotograf i bergen

Nyfødtfoto

Tidløse bilder av en tidløs tid. Babyen din er kun nyfødt i 3 uker. Før du har fått sjans å snu deg har bena fått valker og kinnene er blitt god å rund. Fang øyeblikket.

nyfødtfoto av fotograf i bergen
nyfødtfoto av fotograf i bergen

Info om nyfødtfotografering

Hvor mange dager bør babyen være?

Den beste alderen er rundt 6-14 dager. Da sovner de lett og strekker ikke like mye på armer og ben. Jeg tar gjerne inn eldre babyer, men da med et lite forbehold.

Når bør jeg bestille time?

Bestill time mens du er gravid! Gi meg termindato, og jeg sørger for at du får plass en av dagene etter du har født. Jeg tar høyde for at babyen kan komme i både god tid før, og i god tid etter.

Hvor lang tid tar fotograferingen?

Jeg er som regel ferdig etter ca 2 timer, men det kan ta om lag 3 timer om baby er urolig. Jeg har kaffe, te, vann, brus ++, og også litt småsnacks i studio. Ta gjerne med en matbit om dere ikke rakk frokosten.

 

Kan jeg mate mens jeg er der?

Mat babyen rett før dere kommer til meg, men det er helt i orden at det trengs amming/mating under fotograferingen.

Hva om babyen ikke får sove?

La baby sove i bilstol når dere kommer inn til meg. Jeg tar baby ut av stolen og begynner fotograferingen med en gang. Dere kan bare sette dere i sofaen å slappe av.

Ta med smokk uansett om baby bruker det eller ikke. Det kan være en redning for å få bildene dere vil ha. Sugebehovet er ikke alltid fordi de er sulten, men fordi det er beroligende for dem

Babyen har veldig tørr hud, fjernes dette fra bildene?

Er det bare snakk om litt hudflak her og der, så fjernes dette. Men jevne og store områder med tørr hud, er svært krevende å fjerne i etterkant. Det er helt naturlig for alle nyfødte babyer å gå gjennom en periode hvor de "bytter ut" huden sin, og det blir da i den forstand en del av bildet. Hormonutslett fjerner jeg. 

Kan vi ta bilder sammen med den nyfødte?

Jeg anbefaler på det varmeste at dere tar bilder sammen med baby. Det er ikke alle som føler seg klar for å stå foran et kamera så tidlig etter fødsel, men både du og babyen din kommer til å prise disse bildene høyere enn noe annet 15-20 år frem i tid. 

Hva skal vi ta med?

Ta med dere klær dere føler dere komfortabel i, og som tar seg godt ut i kamera. Jeg er glad i lyse fine helfarger, gjerne hvitt (unngå mønster, logoer, flere farger på ett plagg osv.).

Jeg har det som trengs til den lille. Om dere har noe personlig dere gjerne vil ha med i bildene, så ta det gjerne med.

Kle babyen i overslagsbody (ikke over hodet).

Kan jeg ta bilder av baby under fotograferingen?

Jeg håper på forståelse om at man ikke kan ta bilder av baby under fotograferingen. Jeg har brukt uendelig mange timer, og midler, på å kurse meg opp for muligheten til å utføre fotograferingen slik jeg gjør. Det er selvfølgelig helt i orden at man tar bilder av situasjonen og fotograferingen, men ikke av baby alene i positur.

shutterstock_mockup5.jpg
download.png
Ønsker du fotografering, men har ikke mulighet å betale alt på én gang? Jeg samarbeider med Svea, som gir flere gode lånemuligheter, enten uten renter eller med gode rentevilkår. Betal i et tempo som passer dere - ikke gå glipp av bilder fra nyfødtiden.
bottom of page