2S1A2996.png

Info om nyfødtfotografering

Hvor mange dager bør babyen være?

Den ideelle alderen for en nyfødtfotografering er når babyen er under 8 dager. Men grensen går ved 14 dager. Da sovner de lett og strekker ikke like mye på armer og ben. De kan ligges i stillinger en litt eldre baby mister muligheten til etterhvert. 

Jeg tar gjerne inn eldre babyer, men da med et lite forbehold.

Når bør jeg bestille time?

Bestill time mens du er gravid! Gi meg termindato, og jeg sørger for at du får plass en av dagene etter du har født. Jeg tar høyde for at babyen kan komme i både god tid før, og i god tid etter.

Når på dagen bør vi ta dem?

Av erfaring får vi mest mulig ut av en fotografering tidlig formiddag, derfor begynner fotograferingen som oftest kl 09-10.

Hvor lang tid tar fotograferingen?

Det tar om lag 3 timer. Beregn at dere skal være her en stund. Jeg har kaffe, te og vann i studio. Ta gjerne med en liten snackbit om det skulle trengs. Det er også mulig å ta seg en blund på sofaen om de søvnløse nettene henger med.

La baby sove i bilstol når dere kommer inn til meg. Jeg tar baby ut av stolen og begynner fotograferingen med en gang. Dere kan bare sitte i sofaen å slappe av.

 

Kan jeg mate mens jeg er der?

Mat babyen rett før dere kommer til meg. Ta gjerne med en flaske med pumpet melk (eller erstatning), da kan jeg mate babyen i posisjonen den ligger i eller i fanget, og vi slipper å bryte opp fotograferingen. Amming kan noen ganger ta veldig lang tid. Men om det er det eneste som hjelper, så har vi tid til det. 

Hva om babyen tisser eller bæsjer når vi tar bilder uten bleie?

Dette trenger dere ikke å bekymre dere for. Det kan fort skje, men det er jeg vant til.

Hva om babyen ikke får sove?

Ta med smokk uansett om baby bruker det eller ikke. Det kan være en redning for å få bildene dere vil ha. Sugebehovet er ikke alltid fordi de er sulten, men fordi det er beroligende for dem. Vil ikke babyen sove, tar jeg så gode bilder våken som det la seg gjøre.

Kan vi ta bilder sammen med den nyfødte?

Det er selvfølgelig helt i orden at både mamma, pappa og søsken er med på bildene. Søsken under 3 år kan være krevende å få bilder av med den nyfødte. Er søsken under 3år fåreslår jeg at søskenbilder blir tatt når de er litt eldre begge to. Jeg avslutter som regel med bildene av mamma og pappa. 

Hva skal vi ta med?

Om dere også vil være med på bildene, ta med dere klær dere føler dere komfortabel i, og som tar seg godt ut i kamera. Jeg er glad i lyse fine helfarger (unngå mønster, logoer, flere farger på ett plagg osv.).

Jeg har det som trengs til den lille, og bruker i hovedsak svøp.

Ta på dere lette klær, da det blir veldig varmt i studio! Dette er fordi de små liker å ha det varmt og godt. 

Kle babyen i overslagsbody (ikke over hodet), og prøv så godt dere kan å ha på klær som ikke lager for mange merker i huden.

Kan jeg ta bilder av baby under fotograferingen?

Jeg håper på forståelse om at man ikke kan ta bilder av baby under fotograferingen. Jeg har brukt uendelig mange timer og midler på å kurse meg opp for muligheten til å utføre fotograferingen slik jeg gjør.

Det er selvfølgelig helt i orden at man tar bilder av situasjonen og fotograferingen, men ikke av baby alene i positur.