top of page

Hvorfor ta bilder av den voksende magen?

Gravidefotografering i seg selv er ikke nødvendigvis et veldig nytt konsept. Men populariteten ved det har skutt i været de siste årene. Hvorfor er det så mange som går til fotografen for å forevige den runde magen?

Se for deg livet. Klarer du å huske nøyaktig hvordan du så ut for 1, 5 eller 8 år siden? Ikke? Om du har bilder av det, så kanskje. Man husker mer når man har bilder, måtte det være ferieturer, hverdagsglimt eller store begivenheter.

Jeg vil tørre å påstå at gravidemagen din går under "stor begivenhet", kanskje en av de største. Livet er kort, men årene i seg selv er kortere, og oppi dette er 9mnd enda kortere. Magen din er borte så fort den er kommet. For noen holder det i massevis å knipse et bilde av magen hjemme, mens noen synes det er kjekt å legge litt mer i gravideopplevelsen, blant annet da å gå til profesjonell fotograf.

Det finnes utallige måter å ta disse bildene på, og selv om det er drøssevis av lettkledde bilder av gravide damer både på min nettside, og nettet generelt, er det ikke dermed sagt at det er slik vi trenger å ta bilder av din. Er man mer komfortabel med å ta dem i litt mer klær, eller ønsker å ta seg en tur ut, er dette også fult mulig. De fleste fotografer er åpen for forslag, og er også kreativ i å komme med egne forslag.

Jeg personlig er veldig glad i å inkorporere blomster i bildene. Det gir en nydelig estetikk. Disse ble tatt i Arbortetet i Bergen.

Klassiske svart hvitt bilder er også som regel en vinner.

TIPS TIL DIN GRAVIDEFOTOGRAFERING:

Skal man bli fotografert, vil man i de fleste tilfeller se ut som sitt beste jeg. Det kan være en god idé og gjøre det til en fullverdig opplevelse. Gi deg selv en velværedag!

- Ta deg gjerne fri om du har muligheten, sov lenge, og stell deg fra topp til tå. Nyt at du bare er du. Når babyen kommer er det ikke mye tid til dette.

- Vask og ordne (klipp?) håret, smink deg kanskje litt ekstra (kameraet skjuler mye av sminken. Så her kan kjøre på om man ønsker den looken).

- Hvis du vil dra den enda litt lenger, så samarbeider jeg med sminkør, som kan ordne både sminke og hår.

- Gå i lette klær som ikke setter merker, da dette kommer frem i bildene.

- Ikke vent veldig lenge med å ta dem. De siste ukene er ofte preget av vannansamling, hovne føtter osv. Er magen din stor nok i uke 26, ta dem gjerne da.

- Tenk gjerne gjennom hvilke type bilder DU liker og ønsker deg av fotograferingen.

Her er jeg sminket og blitt ordnet på håret av sminkøren min:

Føler man seg på topp og har god selvfølelse, vil det skinne gjennom i bildene. Men det ALLER viktigste oppi det hele, og klisjé nok som det er, er det kjærligheten til bebisen det det handler om. Det vil skinne gjennom i bildene uansett hvor mye man ordner håret.

Når bildene er tatt, har du et evig minne om tiden som gravid. Man angrer aldri på noe fint man har tatt seg tid til.

Stor klem fra Pernille

Siste innlegg
Arkiv
Følg meg
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Pinterest Social Icon
bottom of page